IGSM 2016 Minhen - Forum - Udruženje Studenata Geodezije

Go to content

IGSM 2016 Minhen

Udruženje Studenata Geodezije
Objavio: u Edukacija ·
       Najveće godišnje internacionalno okupljanje studenata geodezije International Geodetic Student Meeting (IGSM), održano je ove godine u organizaciji Tehničkog Univerziteta u Minhenu od 30. aprila do 6. maja. Ovom događaju prisustvovalo je preko 180 učesnika iz 23 države, među kojima je 15 studenata iz Srbije, od toga sedmoro sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Glavni cilj neprofitne organizacije IGSO jeste da poveže studente na svetskom nivou i da im predstavi najsavremenije informacije na polju premera, geodezije, geoinformatike, fotogrametrije, kartografije i drugih srodnih naučnih oblasti.
          
          Učesnici su imali priliku da se kroz mnogobrojna stručna predavanja, prezentacije i postere informišu o tehničkim i naučnim novinama, da isprobaju nove instrumente, razmene znanja sa kolegama, ali i da u slobodnom vremenu upoznaju grad Minhen i uživaju u kulturnim i nacionalnim običajima domaćina i drugih naroda.
            
         Dodatno, studenti su imali priliku da predstave sopstvene projekte i radove kroz prezentacije i postere. Kao predstavnik Univerziteta u Beogradu, student prve godine master studija geoinformatike Nikola Stančić je predstavio svoj sintezni rad u vidu postera na temu „Optimizing a cartographic representation of the vector content in GIS software ’CADCORP’“. Student pete godine Miloš Pandžić nagrađen je trećim mestom za prezentaciju svog predstojećeg master rada na temu „Assessment of the Geometric Quality of Sentinel-2 data“. Takođe, student četvrte godine geoinformatike Jovan Kovačević je održao prezentaciju svog sinteznog rada pod nazivom „Possibilities of applying DAVID SLS-2 system for generating a 3D model of a human face“. Njemu je na osnovu glasanja svih učesnika pripalo drugo mesto u izboru za najbolju prezentaciju ovogodišnjeg IGSM-a.Back to content